O mamulence

Jmenuji se Lenka Jarošová, je mi 33 let a jsem certifikovanou laktační poradkyní MAMILA o.z., poradkyní pro nošení dětí, lektorkou dětských masáží a cranio-sacrální terapeutkou. Žiji s manželem a dcerou v Praze na Barrandově.

Vystudovala jsem ilustraci a grafický design na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara na Západočeské univerzitě v Plzni, kde jsem také potkala svého muže. Po škole jsem nějaký čas pracovala v reklamní agentuře a vedla několik výtvarných kroužků pro děti. Už od dětství mě to táhlo k miminkům a porodům a v pracovním světě reklamy a grafického designu mi nebylo dobře. Začala jsem tedy dělat dobrovolnici ve Vinohradské nemocnici na oddělení LDN a postupně hledala tu svou cestu, kde budu moci pomáhat lidem a kde mě bude práce naplňovat. S mým vlastním těhotenstvím a velmi důkladnou přípravou na porod jsem už tušila kam mě srdce táhne a hned, jak jsem se zaběhla v roli matky, jsem se vrhla na studium laktačního poradenství a postupně jsem přidávala další spojené techniky, jak opečovat ženu i dítě.

Aktivně se zajímám už 10 let o léčbu traumatu, skrz vlastní rané trauma, které vzniklo po mém zrození. Vždy mi dávalo největší smysl začít s prevencí hned na začátku. Dnes máme možnosti rodit vědomě a informovaně, kojit podle potřeb miminka a navazovat vztahovou vazbu s dítětem, tak aby trauma nevzniklo a nebo se dokázalo zpracovat bez vážných následků do života. Není to ale jednoduché, když člověk nemá podporu a pomoc. Jsem tu, abych byla Vaší oporou a průvodkyní v rozhodnutí zlomit staré a nefunkční a nahradit to funkčním, nepoškozujícím a hlavně laskavým přístupem k dítěti i sama k sobě.

Jako máma holčičky s multialergií a atopickým ekzémem se zaměřuji na podporu kojení právě u dětí s tímto zdravotním problémem a hlavně také na podporu žen, které prochází eliminační dietou. Mateřství je samo o sobě náročné a když se k tomu přidá autoimunitní onemocnění děťátka jako je alergie, tak je potřeba spousta podpory a odhodlání ustát celý proces kojení a omezení ve stravě. Jelikož v tom sama žiji už skoro čtyři roky, najdete u mne pochopení a podporu na Vaší cestě k uzdravení. 

Vždy se soustředím jak na děťátko tak i na ženu, která o něj pečuje. Pořád se vzdělávám dál a stále nemám dost 🙂 Má práce mě naplňuje a baví a každá spokojená klientka je pro mě největší odměnou.